عوامل محیطی: محرکهای احتمالی مانند سیگار کشیدن، استرس و قرار گرفتن در معرض سموم مانند گرد و غبار سیلیس را به عنوان علل احتمالی لوپوس مطرح است.
کالج آمریکایی روماتیسم شناسی با برنامه دسته بندی شده سعی کرده تا تشخیص لوپوس را تایید کند.
آسیبهای بیماری لوپوس محدود به موارد جسمانی نمیشود. سایکوز یکی از اختلالات روانی به شمار میرود که به عنوان یکی از علائم لوپوس در نظر گرفته میشود.
بیماری لوپوس با کمک داروهای مختلفی قابل درمان است. البته شدت التهاب و تورم در بافتهای برخی بیماران باعث مرگ آنها میشود. در ادامه به روشهای درمانی این بیماری میپردازیم.
مراقب هر گونه رژیم غذایی که گروه های غذایی مهم را از رژیم غذایی شما حذف می کنند، باشید زیرا شما به تمام مواد مغذی نیاز دارید تا بتوانید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید کنترل و مدیریت استرس
اختلال خونی: کم خونی با کم شدن تعداد سلول های سفید خون یا پلاکت ها همراه است.
برخی افراد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند و مواردی مانند عفونتها، مصرف برخی داروها یا حتی تماس با نور خورشید میتواند بروز بیماری را تحریک کند. درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد و هدف از درمان، کنترل علائم و محدود شدن بیماری لوپوس و درمان آن میزان آسیب وارده به ارگان ها و بدن می باشد.
حساسیت به نور خورشید: در این حالت بعد از تماس با نور خورشید، جوش ایجاد می شود.
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماری های پوستی / بیماری لوپوس
دوزهای بالای استروئیدها مانند متیل پردنیزولون اغلب برای کنترل بیماریهای جدی استفاده می شوند که کلیهها و مغز را درگیر میکنند.
داروها: استفاده طولانی مدت از برخی داروهای خاص، مانند هیدرالازین (آپرسولین)، پروكائین آمید (پروكانیدید) و كینیدین، با ایجاد نوعی از لوپوس معروف به لوپوس اریتماتوز ناشی از دارو ارتباط دارد.
عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها شامل افزایش وزن، کبودی آسان، نازک شدن استخوان ها، فشار خون بالا، دیابت و افزایش خطر عفونت است.
همانطور که در بخش علائم لوپوس هم توضیح دادیم، بیماری لوپوس باعث بروز شرایطی میشود که زندگی را تحت الشعاع قرار میدهد. در ادامه به این عوارض میپردازیم.
کلیهها از اندامهایی هستند که بر اثر ابتلا به لوپوس آسیب جدی میبینند. نمونه برداری از بافت کلیهها میتواند به تشخیص انواع لوپوس کمک کند.